De uitvaartverzekering...

Mag ik wel kiezen voor een kleine, lokale uitvaartonderneming?

Het antwoord is eenvoudig: u heeft altijd keuzevrijheid, ongeacht waar u verzekerd bent. Wilt u weten hoe het specifiek geregeld is bij uw verzekeraar? Kijk hieronder bij de betreffende uitvaartverzekeraar.

Wilt u de uitvaart door Monuta laten verzorgen? Dan is het helaas niet mogelijk om gebruik te maken van één van onze locaties. 

Bent u bij Monuta verzekerd en wilt u gebruik maken van één van onze locaties of onze persoonlijke uitvaartzorg, belt u ons gerust wij staan 24/7 voor u klaar. 0316 – 344 069

 

Afbeelding-pagina-verzekeringen.jpg

Bent u bij Ardanta verzekerd?

Ardanta is een onderdeel van ASR Nederland N.V.

De afgelopen jaren zijn veel (oude) verzekeringspolissen overgegaan naar Ardanta. Wij komen regelmatig polissen van Ardanta tegen en zorgen dat deze tot uitkering komen. 

Wij regelen de uitvaart volledig naar uw wensen en voorkeuren, ons streven is om u binnen 24 uur een uitvaartbegroting te kunnen overleggen zodat u precies weet waar u aan toe bent. De polis(sen) van Ardanta brengen wij alvast in mindering op de uitvaartkosten.

Ardanta geeft u volledige keuzevrijheid om zelf een uitvaartverzorger te kiezen.  

Bent u bij Dela verzekerd?

In Nederland is DELA misschien wel de meest bekende uitvaartverzekeraar. Veel polissen bevatten een dienstenpakket. U heeft hierbij recht op een aantal vooraf bepaalde diensten zoals deze zijn opgenomen in de rechtenlijst. Hiermee zijn niet alle uitvaartkosten gedekt, ondanks dat mensen dit vaak wel denken.

Het dienstenpakket zoals het DELA UitvaartPlan geldt alleen als u DELA belt om de uitvaart te laten verzorgen. Vanuit polisvoorwaarden zullen zij aangeven dat gebruik gemaakt moet worden van Uitvaartcentrum Rosorum of het uitvaartcentrum in Arnhem, deze zijn namelijk van DELA zelf.

Wanneer u de uitvaart door ons laat verzorgen dan bent u van harte welkom in ‘de Wingerd’ in Zevenaar of Boerderij Moskowa in Arnhem. DELA keert minimaal € 3.615,- euro aan ons uit voor het DELA UitvaartPlan. Eventueel aangevuld met een een extra geldverzekering als deze aanwezig is.

Het is mogelijk dat u bij DELA financieel gezien voordeliger uit bent dan bij Uitvaartzorg de Liemers. Wilt u een eenvoudige uitvaart dan bent u vrijwel altijd voordeliger uit bij DELA, u blijft wat betreft veel diensten binnen het dienstenpakket.  Wanneer u een persoonlijke uitvaart wenst waarbij u afwijkt van het DELA UitvaartPlan dan is het goed mogelijk dat u bij Uitvaartzorg de Liemers voordeliger uit bent. 

Bent u bij Monuta verzekerd?

Bent u bij Nationale Nederlanden verzekerd

Is er een uitvaartverzekering bij Nationale Nederlanden? Dan kan Uitvaartzorg de Liemers de uitvaart voor u verzorgen. Wij geven het overlijden door aan de verzekeraar en zullen de financiële afwikkeling met hen verzorgen. Uiteraard mag u dit ook zelf verzorgen, wij ondersteunen u hier graag bij.

Deze verzekeraar geeft u alle keuzevrijheid om zelf een uitvaartverzorger te kiezen.

Bent u bij Reaal of Proteq verzekerd

Is er een uitvaartverzekering bij Reaal en/of Proteq? Dan kan Uitvaartzorg de Liemers de uitvaart voor u verzorgen. Wij geven het overlijden door aan de verzekeraar en zullen de financiële afwikkeling met hen verzorgen.

Deze verzekeraar geeft u alle keuzevrijheid om zelf een uitvaartverzorger te kiezen.

Bent u bij Yarden verzekerd?

Yarden zal naar alle waarschijnlijkheid overgenomen worden door DELA. Veel polissen van Yarden bevatten een dienstenpakket dat in natura uitkeert. U heeft hierbij recht op een aantal vooraf bepaalde diensten zoals deze zijn opgenomen in de rechtenlijst. Hiermee zijn niet alle uitvaartkosten gedekt en de polis is niet meer geïndexeerd, dat wil zeggen dat u altijd met meerkosten te maken krijgt op de dienstenverzekering.

Dit dienstenpakket geldt alleen als u Yarden belt om de uitvaart te laten verzorgen. Het is ons op dit moment niet helemaal duidelijk op welke wijze Yarden omgaat met het dienstenpakket en wat u bij moet betalen. 

Wanneer u bij ons een overlijden doorgeeft dan zullen wij gebruik maken van ons eigen kleinschalige uitvaartcentrum in Villa ‘de Wingerd’ of Boerderij Moskowa in Arnhem. Uiteraard kunt u ook kiezen voor een opbaring thuis in de eigen omgeving.

Wij weten vrijwel zeker dat u financieel voordeliger uit bent als u de uitvaart door Yarden laat verzorgen wanneer u alleen een dienstenpakket (AVVL) heeft.

Yarden Uitvaartzorg heeft geen uitvaartverzorgers die woonachtig zijn in de Liemers. 

Verschillende soorten polissen

Een natura uitvaartverzekering keert uit in diensten. In de rechtenlijst van de verzekeraar staat omschreven welke diensten vergoed zullen worden bij overlijden en aan welke voorwaarden dient te worden voldaan. Een naturapolis bevat relatief veel ‘kleine lettertjes’ waar niet iedereen bij stilstaat bij het afsluiten van de polis en vaak ook niet bij een overlijden. Vaak is er geen vrije keus in bijvoorbeeld uitvaartcentrum, uitvaartkist en crematorium. Terwijl dit wel belangrijke keuzes zijn om het afscheid persoonlijk en passend vorm te geven. Vrijwel alle verzekeraars met naturapolissen hebben ook een eigen uitvaartzorgbedrijf, waarbij de klant actief aangespoord wordt om de uitvaart door dit bedrijf te laten verzorgen. De drie grootste naturaverzekeraars zijn DELA, Yarden en Monuta.

Een kapitaal verzekering keert na overlijden een bedrag uit. Bij deze verzekering is vooraf bekend welk bedrag er uitgekeerd wordt bij overlijden. Dit kan een vast bedrag zijn of een bedrag dat ieder jaar een klein stukje verhoogd wordt, deze verhoging wordt indexering genoemd.

Deze verzekering heeft net als iedere verzekering ook voorwaarden waar aan voldaan moet worden, echter zijn deze eenvoudiger dan die van een naturaverzekering.

 Uitvaartzorg de Liemers heeft op dit moment geen samenwerking met Monuta. 

Heeft u een uitvaartverzekering bij Monuta en wilt u gebruik maken van ‘de Wingerd’, dan bent u natuurlijk van harte welkom, iedereen is immers welkom in ‘de Wingerd’. Op dit moment hebben wij geen samenwerking met Monuta, waardoor het niet mogelijk is de uitvaart door hen te laten verzorgen.

Uitvaartzorg de Liemers  (24/7) bereikbaar via 0316 – 344 069. Hier kunt u een overlijden melden of meer informatie opvragen.

Wij streven er naar te voorkomen dat u niet duurder uit bent dan wanneer u Monuta de uitvaart laat verzorgen.